1. Sound Hound
Aklınıza takılan müzikleri kolayca bulmanız için bir uygulama. Artık “Neydi bu şarkı?” diye düşünmeye son.
Öyle ki bu uygulamaya sadece mırıldanmanız yeterli. Sadece şarkıyı bulmakla da kalmıyor. Doğum gününde öne çıkan sanatçılar hakkında bir bölümü var ve bu bölümden o sanatçıyla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.
Ayrıca kolaylıkla sanatçıların biyografilerine ve albüm çıkış tarihlerine ulaşabilirsiniz.
2. EverNote
Gün içinde yapmanız gereken işleri unutuyorsanız bu uygulama tam size göre. Yapılacaklar, anılar, iyi fikir listeleri ve önemli günler gibi bir sürü defter tutmanıza gerek kalmayacak. Çünkü hepsi bir uygulamada.
Sadece yazı yazarak değil çizerek, videolarla ve fotoğraflar gibi birçok şekilde not tutabilirsiniz.
Aklınıza gelen her şeyi birlikte tutabileceğiniz sonsuz sayfası olan bir defter.
3. Pacer Pedometer
Gün içinde çok mu hareketsizsiniz? Bu uygulama sayesinde hareket etmek isteyecek ve şu sıralar gündemde olan günde on bin adım atmayı başarabileceksiniz.
İnternetinizi harcamadan kolayca adımlarınızı sayabilirsiniz. Adımlarınızı atarken ne kadar kalori harcadığınızı da öğrenebilirsiniz bu uygulama sayesinde.
Bunun yanı sıra kilonuzu da takip edebilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızla adımlarınızı karşılaştırarak motive olmanızı sağlayabilirsiniz.
4. Duolingo
Hem dil öğrenmek isteyip, hem de kursa gitmek istemiyorsanız bu uygulama tam olarak size göre. Oyun oynuyormuş hissine kapılıp kolayca dil öğrenebilirsiniz.
Her yerde bu uygulamayı istediğiniz dil için kullanabilirsiniz. Bu uygulamayla otuzdan fazla dili öğrenebilirsiniz.
Her gün istediğiniz kadar vakit ayırarak pratik yapabilirsiniz.
Dili öğrenmenizi kolaylaştırmak için hem yazmanızı hem telaffuz etmenizi isteyen bir uygulama.
Ücretsiz İngilizce ve Diğer Yabancı Dilleri Öğreten 5 Site
Doğal bir şekilde İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak 5 ücretsiz site. İngilizce dışında diğer popüler dilleri de öğrenebilirsiniz.
5. Su İçme Akvaryumu
Suyun vücudumuz için olan faydalarını saymakla bitiremeyiz. Su içelim ama ne kadar içelim diyorsanız şöyle bir hesap yapılmış: “günlük olarak her yirmi beş kilogram başına 1 litre su” içmesi gerekmektedir.
Gün içinde su içmekte zorlanıyorsanız bu uygulama size göre. Gün içinde içmeniz gereken suyu belirlemelisiniz.
Uygulamada kayıtlı olan ölçülerle içtiğiniz suları ekleyebilirsiniz. Bildirimlerle size su içmeniz gerektiğini hatırlatacak. Gün içinde içtiğiniz sularınızla akvaryumunuz için mükemmel balıklar alabilirsiniz.
6. Tide
Gün içinde yapmanız gereken bir çok iş var ve bunlara ne kadar süre ayırmanız gerektiğini bilemiyorsanız bu uygulama size göre.
İstediğiniz müziği seçip, istediğiniz kadar süreye ayarlayıp işlerinizi bitirmeye koyulabilirsiniz. Belli bir sürede bitirmeliyim diye düşüneceğiniz için bir bakmışsınız hemencecik bitivermiş.
Ayrıca ders çalışan kişiler için de güzel bir uygulama olabilir. Pomodro denen bir ders çalışma stilini uygulamak için biçilmiş kaftan. Müzik desteğiyle motivasyonunuzu arttıracak.
7. Lastpass
Günümüzde artan teknolojiyle birlikte bir çok şifreye sahip olmamız gerekiyor. Kimisi bu şifrelerin hepsini aynı yapıyor kimisi de farklı. Sürekli şifrelerinizi unutuyorsanız bu uygulama tam size göre.
Sallama şifreler oluşturup hem parola gücünü artırabilirsiniz, hem de aklınızda tutmanıza gerek olmadan kolayca giriş yapabilirsiniz. Hatta bazı uygulamalarla senkronize olarak bile çalışabiliyor.
8. Moovit
Büyük şehirlerde yaşıyorsanız ve günde iki üç vesait yapmanız gerekiyor bu uygulama sizin için biçilmiş kaftan.
Siz bu uygulama sadece gideceğiniz yeri söylüyorsunuz, o da size o güzergahta çalışan toplu taşıma araçlarını söylüyor. Hatta bazen yürümeniz gereken yerleri bile söylüyor. Bir uygulamadan çok sanki bir arkadaş.
Sizinle birlikte yol boyunca harita üzerinden o da çalışıyor. Olur ki otobüsü kaçırırsanız “Later” tuşuna basıp yeni bir güzergah oluşturabiliyorsunuz.
9. Youtube Go
Evde oturup en sevdiğiniz videoyu izlerken aniden bir yere gitmeniz gerekti. Siz ne videoyu bırakabiliyorsunuz ne de yola çıkıyorsunuz. İşte bu uygulama, böyle zamanların kurtarıcı uygulaması.
İzlediğiniz videoyu Youtube Go üzerinden telefonunuza kaydediyorsunuz. Yol boyunca bir yandan da videoyunuzu izleyebiliyorsunuz.
Bu uygulamanın en iyi özelliği ise videoyu indirdikten sonra artık internet kullanmanıza gerek yok. Çünkü çevrimdışı olarak bu videoları izleyebiliyorsunuz.
10. SFit
Yoğun gün temponuzda spora ayıracak vaktiniz olmadığını mı sanıyorsunuz? Telefonunuza indirebileceğiniz bir uygulamayla artık buna vakit ayırabileceksiniz.
Herhangi bir ekipmana ihtiyacınız olmadan bu egzersizleri kolayca yapabilirsiniz. Herkes için uygun bir egzersiz planı oluşturabiliyor. Doğru yaptığınızdan emin olmak ve yalnız hissetmemeniz için canlı hareket desteği sunuyor.
Ayrıca bu egzersizler 5 ila 20 dakika arası sürüyor.
Yaani ama işe yarar